divendres, 6 de novembre del 2009

Glowworm Caves


Les Glowworm Caves son un conjunt de coves subterranies (7km de llarg) que es troben en mig del llac de Te Anau, aprofito per dir-vos que el llac fa 65km de llarg i te una fundaria de 417m, és el llac amb més profunditat de tot el món!

En la visita guiada només ens permeten desplaçar-nos al llarg de 500m, on la dificultat de pas és poca, està tot perfectament adaptat, però s’ha d’anar molt en compte amb el cap! està prohibit gravar i fer fotografies.

Quan portem un tros de trajecte, ens parlen de les Arachnocampa luminosa, on hi ha Glow Gorm, són uns cucs que viuen en aquestes coves i que fan llum (similars a les famoses cuques de llum) per a poder caçar, d’aquesta manera atrauen a tot tipus d’insecte a una mena de xarxa que ells mateixos fabriquen, com l’aranya. Aquests cucs son molt petits i son molt sensibles a la llum i al soroll. Per aquest motiu ens enfilem en una petita barqueta apaguem les llums, fem silenci absolut (com es nota que no estem a casa! el guia diu silenci i ningú diu res en els següents 15 minuts) i ens endinsem quiets com estaquirots més endins de les coves (que per cert tenen més de 1.000.000 d'anys). En breu l’espectacle canvia i comencem a veure que estem rodejats de petits punts de llum per tot arreu!

L’experiència val la pena, i a més és única en el món.

Companyia Real Journeys és l’única que fa aquesta visita (63nz$ per persona, si compres més d’una sortida amb ells et fan descompte).
--------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Us veig en mig d'aquests paraisos naturals i penso en que esteu a l'altre punta del món, veient coses increibles i gaudint d'un munt d'experiencies que mai oblidareu. Jo per un moment també m'he vist allà, dins la cova, al llac, damunt de helicòpter, a les glaceres..., i m'he sentit bé, lliure. Gràcies per això. Un petó i aprofiteu la màxim!!!

    Gracies.

    ResponElimina
  2. Que xulo! I no feia una mica de picor pensar que estaveu rodejats de cucs? La llum que fan és maquíssima però a saber com eren aquests bitxos!

    ResponElimina
  3. Petits, molt petits, i la veritat és que son força escarosos!!! jejejeje

    ResponElimina